Svatebni cesta, prelom cervna a cervence
Tak schvalne, kam byste doporucili svym znamym jet na svatebni cestu na prelomu cervna a cervence? Budget je stredni, nemusi byt lowcost ale zadny superluxusni veci taky ne. Podminka je, aby to bylo pekny misto na odpocinek (plaze, tepla voda, pocasi - aby nebyla zima a idealne ne uplne sileny teplo).
Neco, kde se nebude cestovat, ale opravdu jen odpocivat a idealne neprijde hurikan, povoden ani sesuv pudy. Za tipy diky
Kdyz jsme zvazovali letni termin svatebni cesty, tak nam nejlepe vychazel Hawai, ale nevim, jestli to pro zname neni kategorie “superluxusni.”
Co treba Aruba , osobne jsem tam jeste nebyl , ale slysel jsem na to chvalu a je tam i jedno z nejstabilnejsich pocasi , neni to ani hurikanova oblast a namaji tam kalsicke obdobi sucha a obdobi destu a da se tam najit pomerne slusna cena letenek
Bez znalosti na jak dlouho a kolik je cenový strop se ale radí jen obtížně.
Šest, sedm týdnů před případným odletem, navíc na začátku prázdnin bude asi docela problém najít opravdu zajímavou letenku.
Tyhle obecné dotazy mě stále více vytáčejí.
Co je střední budget? 30k/osoba? 100k/osoba? Poletí klidně z Budapešti, nebo to musí být Praha, at se novomanželé ještě cestou Flixbusem do Vídně nepohádají?
Praha. Budget bych videl tak, ze letenky muzou byt i 25k za osobu. Pobyt na miste cca 12 dni. Pekne ubytko za cca 3k. Vse plus minus. Kdyz neco bude levnejsi, muze byt ostatni drazsi.
Vím, že je to nejprofláklejší ze všech profláklých míst - Bali? Moje představa je, že ke svatební cestě patří luxusní ubytovaní, a to na Bali s tímhle rozpočtem mít budou, na rozdíl od Havajských ostrovů.
Bali jsem samozrejme navrhl. Jsou alternativy v teto geograficke oblasti? Thajsko nechteji a napr. Malajsi mi prisla dosti draha na ubytovani na ostrovech a take pomerne maly vyber. Na filipnach asi hrozi deste/sesuvy pudy v toto obdobi.
Co jsem koukal, zadny ubytko odpovidajici svatebni cene na Perhentianach nebylo. Ceny okolo 3k a vys za noc. Ostatni malajske ostrovy podobna situace. Okinawa je zajimavy typ, mrknu.
Ak sa chcú vmestiť do 3k za noc tak sa tam určite niečo rozumné nájde. My sme tam mali za 6€ a nebolo nám zle :D. Každopádne na svadobnú cestu je jasné že treba vyšší štandard. Teoreticky aj Maledivy by možno šli.
My jsme byli dva roky zpátky na svatební cestě na Seychelách. Měli jsme štěstí, že jsme chytili error fare s Ethiopian Airlines, takže jsme letěli v Business Class za cca 20 000 Kč. O to příjemnější to bylo a fakt nám to skvěle vyšlo, že ten error vyšel na červenec (kupoval jsem v lednu).
Jinak na Seychelách jsme neměli žádné luxusní rezorty, normální apartmány kousek od moře, chvilku na Mahé, pak přelet na Praslin a nakonec lenošení na La Digue. Pro představu, celkové náklady kromě výše uvedené letenky na Seychely nás vyšly na 14 dní na 33 000 Kč/osoba (je v tom přelet a trajekt mezi ostrovy, půjčení auta, hotely a veškeré útraty za jídlo, suvenýry, návštěvu NP atd.)
Rudá Marta napsal(a):Jižní Afrika - Kapské město a okolí - je tam asi všechno na jednom místě.
Pres nase leto maji zimu.
Ivo napsal(a):Co jsem koukal, zadny ubytko odpovidajici svatebni cene na Perhentianach nebylo. Ceny okolo 3k a vys za noc. Ostatni malajske ostrovy podobna situace. Okinawa je zajimavy typ, mrknu.
Perhentiany doporučuji. Vrátili jsme se od tama před dvěma dny. A jak píše guessWho i to ubytování lze najít pod 3000 a tím nemyslím žádný sociální.
Diky vsem za tipy. Myslim, ze JV Asie vyhrava. Otazka je, kam presne v tom cervenci tedy letet. Hlavni faktor jsou letenky. Do thajska podstatne levnejsi nez napr. Bali. Je to dano vetsim mnozstvim destu v tuto dobu v teto oblasti? Popr. nasel by nekdo letenky z Prahy do JV asie v cervenci pod 15k nekam? Mne se to uprimne moc nedari a to jsem tomu nejaky cas ted venoval.. diky!
P.S. pokud mozno vynechal bych krkolomne prestupy v Cine. Preci jen je to pro cestovatele ne moc zkusene a svatebni cestu by si meli uzit a ne se ztratit na letisti/nedoletet do cile..
Fakt ta Praha je tak nutná? Vídeň v červenci nabízí Qatarce do BKK za 14300 Kč, doba letu cca 15 hodin s dvouhodkou v Dauhá, to je fajn nabídka.
Ivo napsal(a):Diky vsem za tipy. Myslim, ze JV Asie vyhrava. Otazka je, kam presne v tom cervenci tedy letet. Hlavni faktor jsou letenky. Do thajska podstatne levnejsi nez napr. Bali. Je to dano vetsim mnozstvim destu v tuto dobu v teto oblasti? Popr. nasel by nekdo letenky z Prahy do JV asie v cervenci pod 15k nekam? Mne se to uprimne moc nedari a to jsem tomu nejaky cas ted venoval.. diky!
P.S. pokud mozno vynechal bych krkolomne prestupy v Cine. Preci jen je to pro cestovatele ne moc zkusene a svatebni cestu by si meli uzit a ne se ztratit na letisti/nedoletet do cile..
Vidim treba BKK s Qatarem za 14, kratke prestupy ;)
Praha urcite nutna, bohuzel. Bkk je fajn, ale bezpecnejsi bude je poslat na 1 letence az do cilove koupacke destinace :D prejezd mezi letisti nepripada v uvahu, koupit lowcost a prikoupit kufry take asi blbost (ano, jsou to koupaci, takze budou kufry :-D).
Karel napsal(a):Fakt ta Praha je tak nutná? Vídeň v červenci nabízí Qatarce do BKK za 14300 Kč, doba letu cca 15 hodin s dvouhodkou v Dauhá, to je fajn nabídka.
Plus Turci i z Prahy za 14300, taky fajn přestup.
Koukám shoda s MArkem :D
Nasel jsem phuket primo z dauha za 15k primo pres qatarce, 14 a 17h letu. To je asi ferova nabidka.